fbpx

Onderhoudtips

TIP 1: langer plezier van uw aankoop betekent voor gebruik behandelen

U heeft net nieuwe schoenen gekocht en vol trots trekt u ze aan. Onverhoopt valt er eten of drinken op uw nieuwe aankoop… Daarom is het van belang om vooraf de schoenen te behandelen. U beschermt daarmee uw schoenen tegen vuil, vlekken en vocht. Door uw schoenen goed voor te behandelen heeft u langer plezier van uw aankoop.

Wist u dat: ook tassen bescherming nodig hebben? Tassen worden vaak op de vloer neergezet en krijgen te maken met weersinvloeden. Een goede bescherming zorgt ervoor dat de tas mooi blijft en beschermd wordt tegen vlekken.

TIP 2: bekijk goed uit welke materialen de schoen bestaat

Schoenen kunnen gemaakt zijn van diverse soorten materialen. Aan de hand van onderstaande symbolen, die vaak in schoenen en tassen staan afgebeeld, kunt u zien welke materialen zijn gebruikt bij fabricage van het artikel.

Indien het een natuurproduct betreft – zoals bijvoorbeeld leder – adviseren wij u om het materiaal regelmatig te voeden. Indien dit niet gebeurt kan het materiaal uitdrogen, gaan scheuren en verdwijnt de souplesse. Schoenen die niet vaak worden gedragen, dienen goed te worden behandeld tegen uitdroging. Overigens dienen ook synthetische materialen en lak te worden behandeld om de uitstraling mooi te houden.

TIP 3: lees altijd beschrijving voor gebruik

Lees voordat u een onderhoudsmiddel gebruikt altijd eerst aandachtig de gebruiksvoorschriften op de verpakking. Voor het product te gebruiken gelieve goed te controleren of u het juiste onderhoudsmiddel of de juiste kleur heeft. Een verkeerd product of verkeerd gebruik kan onherstelbare schade aanbrengen.

TIP 4: met simpele handelingen blijven uw schoenen langer mooi

Gebruik een schoenlepel bij het aantrekken van uw schoenen. Sluitingen zoals veters, gespen en ritsen altijd geheel openen alvorens u de schoen aan of uittrekt.

TIP 5: gun uw schoenen rust voor behoud van kwaliteit en vorm

Als u van schoenen wisselt, ongeveer om de twee dagen, dan komen uw schoenen weer ‘op adem.’ Transpiratievocht kan dan verdampen. Gebruik indien mogelijk een schoen- of laarzenspanner om de vorm te behouden.

TIP 6: natte schoenen? Wees voorzichtig!

Een regenbui of sneeuw kan zorgen voor natte en doorweekte schoenen. Ongeacht het materiaal van de schoenen of laarzen is het van belang om deze te drogen op kamertemperatuur maar nooit in de buurt van verwarming of open haard. Bij het drogen kunnen de schoenen van vorm veranderen. Vul daarom de schoenen met kranten en een schoenspanner.

Denkt u er ook aan dat schoenen in de winter worden blootgesteld aan strooizout, de schoenen afnemen met een vochtige doek is dan belangrijk.

Heeft u ook goede onderhoudstips? Laat het ons weten.